Interieurfolie

Het interieur van een andere uitstraling voorzien, is vaak een hele opgave. Het betekent vaak dat er gesloopt moet worden en er bovendien moet worden geïnvesteerd in nieuwe materialen. Muren zijn meestal nog wel eenvoudig aan te pakken, met behulp van verf of behang. Maar hoe zit dat met kozijnen, deuren en andere onderdelen van het interieur die zich niet eenvoudig laten bewerken? Behangen en schilderen is niet overal mogelijk. Interieur wrap folie biedt een perfecte oplossing. Hiermee kun je eenvoudig elk oppervlak “wrappen”. Omdat de folie zich naar het oppervlak vormt, kan vrijwel alles hiervan worden voorzien.

Wat is interieur wrap folie precies?

Interieur wrap folie is een zeer hoge kwaliteit folie met een zelfklevende ondergrond. Deze folie kan worden gebruikt om tal van zaken in het interieur te wrappen. Deze techniek ken je waarschijnlijk van auto wrap. Interieur wrap folie is vergelijkbaar. Het oppervlak wordt voorzien van een laag folie in de gewenste kleur om zo een geheel nieuwe uitstraling te creëren.

Naast interieurfolie is er ook exterior folies. Deze folies zijn geschikt voor buitentoepassingen waardoor je mooie effecten kan aanbrengen, bijvoorbeeld zuilen buitenzuilen van een marmer-look voorzien of hout-look.

Voordelen van interieur wrap folie


Interieur wrap folie is in de eerste plaats dus een uitstekende manier om bijna elk gewenst (hard) oppervlak van een andere uitstraling te voorzien. Daarbij is het ook nog eens een niet-permanente oplossing. De folie kan indien gewenst weer verwijderd worden. Dit betekent dat het oppervlak waarover de folie wordt aangebracht beschermd wordt en zijn originele staat behoudt. Wie de folie weer verwijderd, zal hier oppervlakken in de originele staat voor terugkrijgen. Dit maakt interieur wrap folie uitermate geschikt in veel verschillende situaties, bijvoorbeeld:

  • Voor het tijdelijk veranderen van de uitstraling
  • Voor het smetteloos houden van het originele interieur
  • Wanneer verven en behangen niet mogelijk zijn
  • Wanneer verven of behangen niet is toegestaan

Vaak zijn de mogelijkheden tot het veranderen van vaste interieurdelen beperkt wanneer je een pand of ruimte huurt. Veel gebruikers kiezen dan (in overleg) voor interieur wrap folie. Hiermee is het namelijk mogelijk om de uitstraling te veranderen zonder schade of definitieve veranderingen toe te brengen aan muren, kozijnen en nog veel meer.

Interieur wrap folie in alle kleuren

Drukkerij Zwinderman levert interieur wrap folie in alle kleuren. Zeer handig is dat de meeste gebruike kleuren RAL-codes kennen. Dit maakt bestellen eenvoudig. Daarbij is het ook nog eens zo dat je op deze manier eenvoudig kunt kiezen voor dezelfde kleur als dat het oppervlak momenteel al heeft. Dit verraadt direct nog een voordeel van deze folie.

 

Goede interieur wrap folie beschermt

Goede interieur wrap folie brengt een beschermende laag aan over het te beplakken oppervlak. Dit kan in tal van situaties van pas komen, bijvoorbeeld wanneer de bestemming van de ruimte tijdelijk wijzigt. Maar ook wanneer het een geruststellend idee is om oppervlakken altijd goed te beschermen, is deze folie een perfecte keuze. Wanneer uitstraling en stevigheid hand in hand moeten gaan, biedt de folie altijd een oplossing. Immers: alle vormen en contouren worden behouden, dus de folie doet geen afbreuk hieraan.

Bij Drukkerij Zwinderman gaan wij altijd voor een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Daarom leveren wij hoge kwaliteit interieur wrap folie. Dit betekent niet alleen dat de folie mooi is om te zien (naast tal van kleuren is ook folie met dessin leverbaar), maar ook dat de folie tegen een stootje kan. Goede interieur wrap folie is namelijk behoorlijk krasbestendig. Een klein stootje zul je niet op de folie zien. Mocht er wel schade aan worden toegebracht, dan is het in bijna elk geval zo dat het vaste oppervlak niet beschadigd is.

Goede interieur wrap folie kenmerkt zich ook door handelbare eigenschappen. Onze folies laten zich eenvoudig aanbrengen. Dit betekent dat ze gemakkelijk buigen, eenvoudig te snijden zijn en zich goed aan laten brengen, zonder dat er veel luchtbellen ontstaan. Eventuele luchtbelletjes kunnen eenvoudig worden weggewreven.

Interieur wrap folie kan bewerkt worden

Extra aantrekkelijk aan interieur wrap folie, is dat de folie bewerkt kan worden. zo kunnen er gewoon stickers worden geplakt. Dit gaat zeer eenvoudig met behulp van applicatietape. Ook hiermee zijn wij je graag van dienst. Als allround specialist kan Drukkerij Zwinderman namelijk niet alleen helpen met het leveren van benodigde materialen; wij kunnen ook helpen met ontwerpen of het aanbrengen van materialen.

Advies nodig over interieur wrap folie?


Interieur wrap folie aanbrengen, wil je natuurlijk in een keer goed doen. Daarom kun je bij ons niet alleen interieur wrap folie kopen, maar kun je ook terecht voor hulp en advies. Wij horen graag wat je doel is met de folie, zodat wij je kunnen vertellen wat hiervoor de perfecte soort is.

Interieur wrap folie laten aanbrengen door een specialist

Het aanbrengen van interieur wrap folie is in veel gevallen goed zelf te doen. Op vlakke of eenvoudig gevormde oppervlakken bijvoorbeeld. Anders is dat wanneer de folie aangebracht moet worden op oppervlakken met veel vormen of lastig te bereiken plekken. Je kunt een beroep op ons doen voor het laten aanbrengen van interieur wrap folie door een ervaren vakman. Wij zorgen voor een perfect resultaat.